Museum Security Network

Mistgeneratoren

 Mistgeneratoren worden gebruikt als preventiemiddel tegen inbraken of ramkraken

Met een mistgenerator wordt de ramkraak of inbraak schade tot een minimum beperkt.
 
Om een mistgenerator volledig tot zijn recht te laten komen, is het essentieel dat de totale duur van de mistuitstoot niet langer dan 10 seconden in beslag neemt.
Iedere seconde langer geeft de inbreker teveel tijd en daarmee wordt het effect weer (deels) teniet gedaan.
 
Binnen enkele seconden na detectie van een inbraak wordt de ruimte gevuld met een dikke ondoorzichtbare en onschadelijke mist. De inbreker ziet letterlijk geen hand voor ogen meer en kan zich niet meer oriënteren. De inbrekers hebben dan geen mogelijkheid om een buit te verzamelen. Er is dan letterlijk niets meer te halen. Om schade te voorkómen is het wél van groot belang de potentiële ramkrakers door middel van stickers op de hoogte te brengen van deze maatregelen.

BANDIT:

 
Hieronder is een technische verhaal waarom de Bandit zo uniek is ten opzicht van de rest wat er verkrijgbaar is op de Nederlandse markt.

Techniek
Het technische concept van de Bandit is uniek. De (opstart)snelheid van het proces in minder dan 200 ms, een directe opbrengst van 28 m3 per seconde bij een mistdichtheid van circa 30 cm. zijn ongeëvenaarde prestaties. Door toepassing van een drukvat, is de opbrengst groter (16 Bar in plaats van de gebruikelijke 3-4 Bar bij gebruik van een pomp) en direct beschikbaar. Een belangrijk nadeel van een drukpomp is dat deze na verloop van tijd kan gaan vastzitten, dat probleem kent een Bandit niet, want er zit geen drukpomp in. Ook de hinderlijke stank naar verloop van tijd als de vloeistof niet regelmatig vervangen wordt is een Bandit vreemd, er is geen open reservoir.

Algemeen advies:
Ons advies is om per 250-300 m3 inhoud (bij een winkelhoogte van 2,50 meter, een oppervlakte van 100-120 m2) één Bandit toe te passen.
Ingeval een winkel groter is dan de hierboven gespecificeerde inhoud of oppervlakte is het verstandig om twee of meerdere Bandits toe te passen.
Zo is het mogelijk een optimale werking te garanderen waarbij een locatie binnen 10 seconden gevuld wordt met een mist waarbij het zicht minder dan 35 cm is zonder waarneembaar residuen. Dit is een algemeen advies die wij adviseren mocht u hiervan toch willen afwijken dan kan dat want 1 Bandit kan een ruimte van maximaal 504 m3 beveiligen in 18 seconden.
 
Ramkraken:
Bij locaties waar een ramkraak niet uitgesloten kan worden, adviseren wij de Bandit 240PB toe te passen.
Deze Bandit kunnen wij dusdanig programmeren dat ingeval van een ramkraak een extra mistuitstoot wordt gegeven en deze op gezette tijden herhaald wordt totdat het inbraaksignaleringssysteem wordt gereset. De Bandit 240PB is ook voorzien van een uniek logsysteem. Iedere actie naar en van de Bandit wordt daarin vastgelegd.
 
Hervullen mistvloeistof:
De Bandit werkt met een drukvat. Het drukvat kan ongeveer 50 seconden mist leveren, voldoende voor minimaal 5 mist-uitstoten van 10 seconden of een hoger aantal ingeval van een kleinere ruimte bvb. 10 mistuitstoten van 5 seconden bij een ruimte met een inhoud van 125 m3. (circa 50m2 bij een hoogte van 2,50 meter).
Indien het drukvat minder dan 30% inhoud bevat meldt de Bandit dit lokaal door een knipperende led. Wordt dit binnen 1 week niet opgemerkt dan zal de Bandit een technische melding genereren bij de alarmcentrale. Indien de Bandit nooit in actie komt dan is ons advies om het drukvat éénmaal per drie jaar te vervangen. Het vervangen van een drukvat is simpel en snel te realiseren.

De Bandit onderscheidt zich op een aantal punten van de rest: Druk van 16 Bar, Energie verbruik, 28 m3 per seconden, 3 jaar omruilgarantie,
• Druk van 16 Bar, De HY3-Pack waar de vloeistof van de Bandit in zit staat altijd onder een druk van 16 Bar daarom geeft de Bandit zulke enorme prestaties in verhouding tot de rest.  
• Energie verbruik, Onze Bandit gebruikt maximaal 40 watt per uur dat kunt u vergelijken met een klein lampje. Onze concurrent mistgeneratoren zit ongeveer rond de 100 watt per uur. Als ik dit omreken aan energiekosten per jaar dan is dit een verschil van ongeveer 100 euro per jaar.
• 28m3 per seconden, Omdat de Bandit standaard onder een druk van 16 Bar werkt geeft dit ons als enige de mogelijkheid om binnen 18 seconden 504m3 mist te genereren. Er is geen concurrent die in de buurt komt van deze prestaties.
• 3 jaar omruilgarantie, Wij zijn de enige die dit aandurven omdat wij zeker weten dat hij niet kapot kan/gaat. Er is geen andere aanbieder van mistgenerator die dit aandurft omdat ze weten dat vroeg of laat de druk pomp toch kapot gaat.

 
 Garantie:
De Bandit wordt geleverd met 3 jaar volledige omruilgarantie ingeval van een defect.
 

Residu:
Tevens is de Bandit mistgenerator de enige die TNO-Rapporten in zijn bezit heeft die aantonen dat de mistgenerator geen sporen nalaat op goederen.
Te vinden op www.bandit.nl kopje downloads en dan textiles report.

Tevens wil ik u graag op de hoogte van onderstaande keuringen.

Graag willen wij u op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken op het gebied van de productcertificering van mistgeneratoren.
• De Bandit 240 is de eerste en enige mistgenerator met een REQ registratie!
• De NCP registratie ITA 11201-M is verlengt tot 01.01.2009
• De Bandit 240 is de enige mistgenerator in de Nederlandse markt die een REQ en NCP registratie heeft.
Hieronder treft u de website-link van stichting REQ http://www.stichting-req.nl/?pagina=906&ProductID=731

Referentie:
Shell, Total, KPN, Esso, Q8, Esprit.

 

Nadim Masri
Sales manager

T: +31 (0)20 480 39 44
M: +31 (0)6 525 76 069
E: nadim@bandit.nl 

________________________________________
BANDIT MISTGENERATOREN BV
Kruiswaal 3
1161 AL Zwanenburg
T: +31 (0)20 480 39 44
F: +31 (0)20 480 3940
E: info@bandit.nl
I: www.bandit.nl
________________________________________

Comments are closed.