bizarre reactie van Marktplaats op de melding dat er een poging tot oplichting wordt gedaan op de Marktplaats site door de aanbieder van een valse Constant

Zaterdag 26 januari meldde ik aan Marktplaats dat op http://link.marktplaats.nl/143240729  een Constant vervalsing wordt aangeboden. Het is mij bekend dat ik niet de enige ben die aan de bel trok over deze poging tot oplichting. Lees hieronder het antwoord van Marktplaats. Mijn reactie is te lezen aansluitend op het bericht van Marktplaats.

————————————————————————————————- 

From: Helpdesk Marktplaats.nl [mailto:info@marktplaats.nl]
Sent: Sunday, January 27, 2008 9:45 PM
To: toncremers@museum-security.org
Subject: Re: [GRATIS] Misbruik (AWNOHJYW) (KMM2041648V49157L0KM)

 Beste Ton, 

Hartelijk dank voor uw bericht. Het is een ernstige zaak wanneer adverteerders worden beschuldigd van oplichting. Wij nemen dergelijke meldingen dan ook zeer serieus. Zodra we meerdere klachten ontvangen over dezelfde adverteerder, ondernemen we gerichte stappen om deze adverteerders te weren. We kunnen echter geen volledige zekerheid bieden dat kwaadwillenden nadien onze maatregelen niet zullen omzeilen. We raden gedupeerden daarom altijd aan om aangifte te doen als dit nog niet is gebeurd, en vervolgens de politie contact met ons op te laten nemen via het contactformulier op de site. Het is van belang dat het advertentienummer aan de politie wordt doorgegeven. Wij kunnen dan heel gemakkelijk eventuele gegevens van de adverteerder doorgeven aan de politie, zodat zij dit verder kunnen onderzoeken. Marktplaats werkt altijd mee aan dergelijke politie-onderzoeken.  Tips voor veilig handelen op Marktplaats.nl? U vindt er alles over door te klikken op onderstaande link:  http://statisch.marktplaats.nl/help/veilighandelen.html  

Met vriendelijke groet, 

Frank 

Afdeling gebruikersbescherming

www.marktplaats.nl

 

——————————————————-

 

Een onthullende reactie van ‘Frank’ van Marktplaats en wel om meerdere redenen. Het is volgens Frank namelijk niet een ernstige zaak dat een vervalsing als authentiek op de Marktplaats wordt aangeboden, maar het is een ernstige zaak dat de aanbieder beschuldigd wordt van oplichting. Bovendien neemt Marktplaats pas stappen tegen de adverteerder wanneer er meerdere klachten komen. Laat ik nu weten dat er reeds meerdere klachten zijn en dat iedere klager te lezen krijgt dat Marktplaats pas stappen onderneemt wanneer er meerdere klachten zijn!

Het advies naar de politie te stappen wanneer je gedupeerd bent is belachelijk. Je bent namelijk pas gedupeerd wanneer je de vervalsing gekocht hebt. Marktplaats onderneemt blijkbaar niets wanneer getracht wordt oplichting via hun site te voorkomen. Nee, koop die vervalsing maar eerst en stap dan naar de politie zo is het advies.

Wanneer deze valse Constant via Marktplaats verkocht wordt dan is Markplaats verantwoordelijk voor het feit dat iemand gedupeerd wordt. Markplaats biedt namelijk nu men meerdere meldingen ontving willens en wetens een podium aan voor de verkoop van een valse Constant.

 

Een onverantwoordelijke stellingname door Marktplaats.

 

Ton Cremers   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.