Verbijstering over uitstel Armando Museum en stoere taal door Yvonne Ploum en Gerard de Kleijn

+++++++++++++++++
Na de brand in het Armando Museum gaf ik het milde commentaar dat het er op leek dat er onvoldoende afstemming over de dakwerkzaamheden was geweest tussen de gemeente en het museum. Dat was aanleiding voor Ploum en De Kleijn boos op mij te worden en voor Ploum op hoge poten mij een mail te sturen (wie wat bewaart heeft wat) omdat ik de relatie tussen het museum en de gemeente zou verstoren. Heb ik nu de schuld dat de gemeente – heel Nederland voelt de crisis maar Ploum en De Kleijn zitten op een andere planeet – om financiële redenen de plannen uitstelt? Mijn voorstel aan de gemeente: snijden in de bejaardenzorg en andere sociale voorzieningen, want de nieuwbouw van dat museum moet koste wat kost zonder enig uitstel door gaan. Anders worden Ploum en De Kleijn boos, en dat willen we niet.
Drie jaar geleden werd overspannen gereageerd op mijn commentaar – ik moest wel mild zijn want mocht vertrouwelijkheid niet schenden – en nu wordt wereldvreemd en overspannen gereageerd op uitstel en wordt zonder enige reden er van uit gegaan dat dit tot afstel leidt. Die hysterie zal de relatie met de gemeente goed doen….
Ton Cremers
+++++++++++++++++

Verbijstering over uitstel Armando Museum

door Ida Bromberg.
AMERSFOORT – De stichting Amersfoort in C heeft met verbijstering kennis genomen van het collegebesluit om aanbesteding van het Armando Museum uit te stellen. Dat staat in een verklaring van Gerard de Kleijn, directeur van de stichting, waaronder het Armando Museum, Museum Flehite, Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE vallen.
http://www.destentor.nl/regio/veluwewest/6953005/Verbijstering-over-uitstel-Armando-Museum.ece