Tilburg – Muziekinstrumenten uit museum gestolen (was er een inbraakmeldinstallatie?)

Uit het muziekinstrumentenmuseum Muzima in Tilburg zijn in de nacht van dinsdag op woensdag tachtig tot honderd koperen blaasinstrumenten gestolen, meldt Eveline Passier van het museum. De diefstal werd woensdagochtend rond 08.30 uur ontdekt en gemeld aan de politie door de curator van het museum aan de Lovense Kanaaldijk.De poort die toegang geeft tot de hal was geforceerd. Volgens de politie gaat het om waardevolle muziekinstrumenten en is het doodzonde als ze alleen voor het koper zijn gestolen. Het zijn allemaal antieke instrumenten. De totale waarde van de buit is onbekend. Wel staan alle instrumenten op foto vastgelegd, wat zou kunnen helpen bij de opsporing.De instrumenten zouden woensdagochtend worden ingepakt om richting de winteropslag te gaan. Passier is emotioneel, maar richt zich ook naar de gemeente Tilburg. “Wij zitten al drie jaar in dit pand dat in zeer slechte staat verkeert. Naast het feit dat onze collectie al kapot ging door de kou en vochtigheid waren we altijd al bang voor brand of inbraak. Wij kunnen alleen maar hopen dat de gemeente ziet dat wij hoognodig moeten verhuizen met onze collectie. Misschien dat er toch nog iets positiefs kan komen uit een negatieve gebeurtenis”, aldus Passier.

http://www.brabantsdagblad.nl/regios/tilburg/7642305/Muziekinstrumenten-uit-museum-gestolen.ece

Commentaar:

“Naast het feit dat onze collectie al kapot ging door de kou en vochtigheid waren we altijd al bang voor brand of inbraak.”…..
Altijd al bang voor inbraak? Was er een inbraakmeldinstallatie? Het lijkt er op van niet, want de inbraak werd niet gesignaleerd en pas de volgende ochtend ontdekt. Hopelijk worden de feiten gemeld bij DICE (http://www.kvce.nl) zodat alle musea kunnen leren van deze feiten (maar dan moet het KVCE wel komen met meer dan alleen statistische rapportages..)
Ton Cremers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.