KUNSTROOF WESTFRIES MUSEUM EN RAADSLID (VOORMALIG WETHOUDER) TONNAER

Kunstroof Westfries Museum en raadslid (voormalig wethouder) Tonnaer

www.museumbeveiliging.com/2015/01/09/kunstroof-westfries-museum-en-raadslid-voormalig-wethouder-tonnaer/

09/01/2015 – 12:33

Raadsleden: ‘Kunstroof Westfries Museum mag niet vergeten worden’

dichtbij.nl

/west-friesland/regionaal-nieuws/artikel/3853127/raadsleden-kunstroof-westfries-museum-mag-niet-vergeten-worden.aspx

Uit dichtbij.nl, regio West-Friesland:

HOORN – Het is vrijdag tien jaar geleden dat uit het Westfries Museum 24 zeventiende eeuwse schilderen en zestig zilverwerken werden gestolen ,,De kunstroof dreigt vergeten te worden. Dit verontrust ons”, zeggen raadsleden Roger Tonnaer (Fractie Tonnaer) en Robert Vinkenborg (HOP). Om die reden stellen de fracties vragen aan het college van Hoorn.

Die meneer Tonnaer toch! Was hij niet destijds, tijdens de roof, de verantwoordelijke wetgever die nooit een vinger uitstak naar het Westfries Museum? Was hij destijds niet de wethouder die samen met de pathalogisch liegende (voormalig) directeur Ruud Spruit in de pers volhield dat de beveiliging van het museum prima in orde was? Is hij verontrust dat de kunstroof dreigt te worden vergeten? Te laat, meneer Tonnaer, te laat. U had verontrust moeten zijn over de beveiliging van het museum voordat de omvangrijke diefstal plaatsvond. Aan de krokodillentranen tien jaar na de diefstal heeft niemand iets.

Tonnaer en Vinkenborg ….. vrezen dat het evenement en het politieonderzoek niets hebben opgeleverd. Ze hopen dat er meer bekendheid komt voor de gestolen werken, bijvoorbeeld door ze weer te geven op de site van het museum of door het organiseren van andere evenementen. De raadsleden willen graag dat de gemeente het Westfries Museum hierbij ondersteunt.

Meer bekendheid door de gestolen werken weer te geven op de site van het museum? Die schilderijen werden meteen na de diefstal op de site van het museum weergegeven. Weet Tonnaer zelfs dat net? Zijn ze er weer afgehaald? Kan ik mij niet voorstellen.

Van het college in Hoorn willen de twee weten of er nog onderzoek gedaan wordt naar de gestolen schilderen en de zilverwerken. Een andere vraag is, of de werken in The Art Loss Register zijn opgenomen en hoeveel dat tot nu toe heeft gekost.

Die schilderijen werden na de diefstal meteen gemeld bij het Art Loss Register. Ruud Spruit stak in een alles behalve fraai stuk hoernalistiek de loftrompet over het Art Loss Register in een met fouten doorspekt boek (zie:

http://www.museumbeveiliging.com/2009/08/31/kunstdiefstal-loont-falend-voormalig-directeur-westfries-museum-vertaalt-boek-over-kunstdiefstal/

). “Spruit houdt als een bedelende baviaan zijn morsige schrijverskont omhoog voor iedereen die betalen wil”). Tonnaer wil weten wat de registratie bij het Art Loss Register kost. Volgens mij was een telefoontje naar het ALR voldoende geweest om dat te achterhalen. Bovendien: registratie bij deze premiejagers is niet de enige optie; de database van Interpol en die van de Carabinieri zijn vele malen groter dan die van het Art Loss Register.

Lees meer:

Raadsleden: ‘Kunstroof Westfries Museum mag niet vergeten worden’ – Hoorn – dichtbij.nl – West-Friesland

.

Ton Cremers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.