Kunsthal Rotterdam – Inbraakalarm? Brandalarm? Speling op een deur, maar inbraak onmogelijk? State-of-the-art

Blijkbaar weten ze in De Kunsthal niet wat het verschil is tussen een inbraak- en een brandalarm.

De sensoren rondom (?) het gebouw zijn zo gevoelig afgesteld dat er wel vaker brandalarm is, aldus het hoofd beveiliging. Bedoelt hij hier inbraak- of brandalarm? Hij zegt brandalarm, maar meent hij dat nu? Sinds wanneer komt de politie op brandalarmen en niet de brandweer?

Rondom het gebouw: hebben ze brandmelders aan de buitenkant van het gebouw daar bij De Kunsthal? Ik vraag maar…

Laat ik hem een handje helpen: brandalarmen die goed afgesteld zijn geven nooit onnodige alarmen. Er moet dan wat aan de hand zijn; dat hoeft niet altijd brand te zijn, maar stof die circuleert door de lucht.

Moderne inbraakmelders, liefst van het anti-mask dual-type, geven geen onnodige alarmen. Er hoeft niet altijd inbraak te zijn. Het kan ook speling op ramen of deuren zijn, of, afhankelijk van het soort melders, trillingen veroorzaak door passerend zwaar verkeer.

Als je weet dat er speling op een deur is, dan laat je dat toch verhelpen? Niets erger voor een inbraakmeldsysteem dan veel onnodige meldingen.

Ook volgens het hoofd beveiliging (zijn directeur Emily Ansenk is blijkbaar niet de enige die onzin uitkraamt in de pers): “Ik kan wel zeggen dat het (!) beveiliging zo verscherpt is, dat een inbraak onmogelijk is.”

Nu maar hopen dat het inbrekersgilde niet uit zijn spelonken omhoog kruipt om op deze regelrechte uitnodiging in te gaan. De deuren kieren, alarmen gaan af wanneer er niets aan de hand is, maar de beveiliging maakt inbraak onmogelijk.

Overigens: die beveiliging was herfst 2012 toch al state-of-the-art en dan nu toch nog verscherpt?

Ik raak verward (maar niet zo verward als men al jaren in De Kunsthal is).

Is dit humor? Nee, dit is geen humor, maar kippenvel!

Ton Cremers

Inbraakalarm Kunsthal herinnert aan kunstroof

 

Even schrikken voor kunstliefhebbers in Rotterdam. Vrijdagmorgen ging het inbraakalarm af bij De Kunsthal Rotterdam, waar in 2012 zeven schilderijen werden geroofd. Het bleek echter loos alarm.

De politie meldde rond 06.00 uur op Twitter dat meerdere agenten de mogelijke inbraak onderzochten. De vermoedelijke oorzaak was speling op de deur.

Volgens de hoofd van beveiliging gebeurt het wel vaker dat het brandalarm afgaat. De sensoren rondom het gebouw zijn zeer gevoelig ingesteld. “Ik kan wel zeggen dat het beveiliging zo verscherpt is, dat een inbraak onmogelijk is.”

Lees verder op: Inbraakalarm Kunsthal herinnert aan kunstroof

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.