Gouda klaar voor tentoonstelling met omstreden foto

(Novum) – De gemeente Gouda verwacht geen problemen tijdens de tentoonstelling met een omstreden foto waarop een Iraanse homo te zien is met een masker van de islamitische profeet Mohammed. Burgemeester Wim Cornelis laat weten te vertrouwen ‘op de veerkracht’ van de Goudse bevolking.

De foto van de Iraanse kunstenares Sooreh Hera werd deze week geweerd uit het Gemeentemuseum in Den Haag. De directeur van dat museum vermoedt dat het de kunstenares slechts om ‘uitlokking’ gaat en twijfelt aan de artistieke waarde.

Daarop liet het MuseumgoudA weten de foto wel te willen laten zien. Wanneer de expositie met de werken van de kunstenares -die zegt bedreigd te zijn naar aanleiding van de foto- opent, weet het museum nog niet.

Volgens de gemeente Gouda moet de overheid zich niet bemoeien met de beoordeling van kunst. Zij zal dan ook geen inhoudelijk oordeel geven over de tentoonstelling. Wel zegt de gemeente zich bewust te zijn van de emotie en discussie die de tentoonstelling met zich meebrengt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.