Museum Security Network

Eigenaars kasteel verdacht van verzekeringsfraude

Eigenaars kasteel verdacht van verzekeringsfraude

http://persinfo.logicinmotion.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=4491:eigenaars-kasteel-verdacht-van-verzekeringsfraude&catid=28:rechtbank-brussel&Itemid=43

May 31, 2011


PEUTIE
– Voor de Brusselse correctionele rechtbank is vanmorgen het proces begonnen tegen de eigenaars van een kasteel in de Vilvoordse deelgemeente Peutie. Het koppel wordt er van verdacht verschillende verzekeringsmaatschappijen te hebben opgelicht voor een bedrag van 160.000 euro, via een geënsceneerde inbraak.

Eind juni vorig jaar werd het koppel het slachtoffer van een bende inbrekers. De hele inboedel van het kasteel werd overhoop gehaald, waarna de daders op de vlucht sloegen met geld en juwelen. De politie kwam ter plaatse toen op 26 juni het bewakingssysteem van het kasteel alarm sloeg. Volgens de eigenaars van het kasteel, dat voor een deel dienst deed als museum, was er voor 160.000 euro aan geld, juwelen en kunstvoorwerpen gestolen.

Uit de data van het alarmsysteem bleek dat de dieven slechts een minuut waren binnen geweest in het kasteel, maar die tijdspanne is veel te kort om de grote buit en een ingebouwde verstevigde brandkast uit te breken. Het openbaar ministerie is er van overtuigd dat de inbraak enkele dagen voordien moet hebben plaatsgevonden, maar dat de eigenaars toen het alarm waren vergeten op te zetten. Om toch uitbetaald te worden door de verzekeringsmaatschappijen, zouden de eigenaars op 26 juni een inbraak hebben geënsceneerd, waarbij het alarmsysteem wel in werking trad.

Het koppel ontkent de tenlastelegging en vraagt de vrijspraak.

 

 

via: Eigenaars kasteel verdacht van verzekeringsfraude.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.