Museum Security Network

Documentenwacht presenteert TICNOLOGY

 

TICNOLOGY

Met enige trots presenteren wij u TICNOLOGY Archief Monitoring.
De synergie tussen de diverse bedrijven waar wij zeer nauw mee samenwerken, heeft geleid tot het zoeken naar en het vinden van innovatieve oplossingen voor vraagstukken over archiefmonitoring, die de  instandhouding van het nationaal cultureel erfgoed preventief kunnen waarborgen.  Onze stelling is dan ook “voorkomen is beter dan genezen”.
TICNOLOGY richt zich hierom primair op kostenbesparende, duurzame oplossingen en toepassingen voor archieven, depots en opslagruimtes.

Naast deze producten bieden wij ook oplossingen voor andere markten, zoals automotive, marine, utiliteitsbouw (domotica) en AudioVideo systemen (presentatieruimtes).
Wij kunnen indien gewenst ook maatgerichte oplossingen voor u zoeken en deze aanbieden voor uitdagingen waar u zelf de tijd niet voor heeft.

Wat is TICNOLOGY?

TICNOLOGY is een nieuwe technologie die staat voor “Totally In Control”.
Door middel van het TICNOLOGY- systeem worden alle risicofactoren in museumdepots en tentoonstellingsruimten 24 uur per dag, 7 dagen per week gemonitord. De metingen kunnen via een internet- of netwerkverbinding vanaf iedere PC, Ipad, tablet of smartphone op ieder moment van de dag en overal vandaan bekeken worden. Het is dé totaaloplossing voor uw archiefruimte of depot. Het TICNOLOGY-systeem bestaat uit controle- en monitoring apparatuur.

De belangrijkste waarden die gemonitord worden zijn uiteraard de temperatuur en de luchtvochtigheid. Deze zijn uiterst belangrijk voor het in goede orde bewaren van objecten. Naast deze twee belangrijke factoren worden ook watermelders, rookmelders, alarmlicht en sirene op het systeem aangesloten.
De gebruiker kan hierdoor op ieder gewenst moment de gegevens bekijken. Bij afwijkende waarden krijgt hij een alarmmelding via een e-mail of een SMS-alert.
Bovendien heeft TICNOLOGY ook nog eens een meldkamer achter het monitoringsysteem, zodat er van diverse kanten adequaat en snel op de meldingen gereageerd kan worden.

Op een overzichtelijk scherm kan de gebruiker in één oogopslag zien of alle waarden in orde zijn. Een knipperende meter betekent dat waarden afwijken en dat aandacht wordt vereist.

TICNOLOGY.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.