bewuste onwaarheden in nieuwsbrief sprinklerbedrijf Aqua+

In zijn nieuwsbrief Pluspunten kijkt directeur van sprinklerbedrijf Aqua+, Michel Walhof, in een ronkende tekst terug op de Brandraad’08.
Over die Brandraad’08 en het idiote persbericht dat de raad uit gaf heb ik me dunkt meer dan genoeg geschreven (zie http://www.museumbeveiliging.com/category/brandraad08/).

In Pluspunten slaat Walhof zich niet alleen op de borst met een mededelingen als ‘Veelbelovende start nieuwe Brandraad’ maar tevens deinst hij er niet voor terug ronduit te liegen. Er zouden ‘stevige, gezamenlijke conclusies’ zijn getrokken. Volgens mij, en ik heb dat zeer uitgebreid beargumenteerd, berusten de conclusies van de raad op los zand. Daar mag Walhof anders over denken. Wat hij niet mag is liegen over de ‘gezamenlijkheid’ en dat de ‘deskundigen unaniem’ Walhof’s mening deelden. Dat is gewoonweg niet waar. Sterker nog, een van die deskundigen heeft enige tijd geleden Walhof gebeld met het dringende verzoek het persbericht te wijzigen of anders verwijderd te worden van de lijst deskundigen. Beide verzoeken heeft Walhof afgewezen.

Nog een falsificatie van Walhof: De Brandraad zou jaarlijks bij elkaar komen. Dat is dan misschien wel het plan, maar is niet conform de feiten. De Brandraad kwam pas 1 keer bijeen (en niet langer dan twee uur waarna geborreld en gedineerd werd).

Nog een quote uit Pluspunten: “Er kwam meteen een stevige en alarmerende conclusie op tafel: bij een groot aantal musea, archieven, bilbliotheken (bilbliotheken?) en monumenten staat de brandbeveiliging niet hoog genoeg op de agenda.”

Dat was geen conclusie en zeker geen ‘stevige’ maar pure duimzuigerij van een gretige sprinklerboer. Dit bleek meteen een dag nadat het persbericht werd gepubliceerd en woordvoerder van de raad Rene Hagen in de pers toegaf dat er geen cijfers te geven zijn. ‘Een groot aantal’ is dus niet onderbouwd en zeker geen ‘stevige conclusie’.

Wat moet je met een bedrijf wiens directeur bij herhaling feiten verdraait en zelfs liegt? Juist, grote afstand van bewaren.

De nieuwsbrief is te lezen op: http://www.aqua.nl/?p=17&o=pluspunten&c=314

Ton Cremers

http://www.museum-security.org
http://www.museumbeveiliging.com
http://www.handboekveiligheidszorgmusea.nl
http://groups.google.com/group/museum-security-network
http://groups.google.com/group/library-security-and-safety

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.